TANCET Study Material PDF Download for ECE, CSE Civil Engineering

TANCET Study Material

If you are going to participate in the TANCET exam than you should well TANCET study material to crack this exam with
 good marks because who will get success in this exam they will be eligible to take admission in applied course of PG. Dear students if you are one of them who are looking for TANCET study material then you are not need to search it here & there because on this web page we are writhing full details associated to TANCET study material for you.

TANCET examination will be held by Anna University to select suitable & educated applicants for admission in PG course. So appearing students need to do start their preparation through TANCET study material & take admission in post graduate course.

Previous Papers of TANCET for all applied students are very important study material for preparation best of TANCET. Via Question Papers of TANCET examination, candidates can grab well knowledge regarding TANCET examination. Therefore, you are required to download the TANCET Previous Year Papers through this web page / official website of Anna University that is www.annauniv.edu.

Dear students, if you want to know about study material of TANCET examination, you can open our website time to time because we have current info of Tamil Nadu common entrance test study material. Capable students may visit some connected books and syllabus with exam pattern that are visible under published below links so open all links of this web page. 

Dear Students we are going to provide you the relevant study material of TANCET exam by which you may obtain high rank in this entrance exam. So, just obtain your study material for Tamil Nadu common entrance test and prepare with it in correct manner. 

www.annauniv.edu Study Material Short Info

University Name
Anna University
Page info
TANCET Study Material
 Exam Name
Tamil Nadu common entrance test (TANCET)
Exam date
Updated soon
Official Website
www.annauniv.edu

www.annauniv.edu Study Material Full Details

Exam Pattern:
Courses
No. of Questions
Marks
MBA
100
100
MCA
100
100
ME/M.Tech/M.Arch/M.Plan
Part I
20
20
Part II
20
20
Part III
60
60
TANCET Study Material:
For MCA
For MBA
For ME
R.Gupta, Ramesh Publications
Sagarika Publications
V.V.K. Subburaj, Anna University
V.V.K Subburaj, Anna University
G.K Publications 
E.S. Ramasamy, Anna University
Tancet Test Runner by Upaveda Learning Solutions
Pearson Education
-
Students may download TANCET Syllabus PDF for MBA Entrance Through  Download Now MBA PDF

Students should open TANCET Syllabus for MCA Entrance to get PDF File of it

Please Open TANCET Syllabus for ME and M.Tech and grab full info regarding it 

For Electronically, Electronics and Instrumentation Engineering:
Question 1: The relay operating coil is supplied through…?
1.    Fuse
2.    Power transformers
3.    Instrument transformers
4.    None of the above
Answer: 1

Question 2: TRIAC is
1.    a bidirectional thyristor
2.    a combination of 2 PNPN diodes
3.    another name for high power thyristor
4.    a power BJT
Answer: 1

Question 3: The most popular carrier gas used in gas chromatograph is….?
1.    Helium
2.    Air
3.    Hydrogen
4.    Oxygen
Answer: 1

Question 4: Which one of the following will give the sumof full-adder as output?
1.    Three input majority circuit
2.    Three bit parity checker
3.    Three bit comparator
4.    Three bit counter
Answer: 1

Question 5: A lithium chloride element is usually calibrated to read….?
1.    Wet bulb temperature
2.    Absolute humidity
3.    Dew point
4.    Relative humidity
Answer: 4

For Engineering Mathematics:
Question 6: If the rank of non-square matrix A and rank of the augmented matrix of system of linear equations are equal, then the system……?
1.    is inconsistent
2.    has no solution
3.    is consistent
4.    does not have solution
Answer: 3

Question 7: As soon as a new value of a variable is found, it is used immediately in the equations, such method is known as….?
1.    Gauss-Jordan method
2.    Gauss-Jacobi’s method
3.    Gauss Elimination method
4.    Gauss-Seidal method
Answer: 4

Question 8: The signature of quadratic form 2xy+2yz+2zx is….?
1.    3
2.    -1
3.    2
4.    1
Answer: 2

For Computer Science and Engineering & Information Technology:
Question 9: A man alternately tosses a coin and throws a dice, beginning with the coin. Then probability that he will get a head before he gets a 5 or 6 on dice is…..?
1.    1/4
2.    3/4
3.    4/5
4.    4/7
Answer: 2

Question 10: A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called….?
1.    Optimizing compiler
2.    One pass compiler
3.    Cross compiler
4.    Multipass compiler
Answer: 3

Question 11: Different computers are connected to a LAN by a cable and…..?
1.    Modem
2.    interface card
3.    Special wires
4.    telephone lines
Answer: 2

Question12: Relocatable programs
1.    cannot be used with fixed partitions
2.    can be loaded almost anywhere in memory
3.    do not need a linker
4.    can be loaded only at one specific location
Answer: 4

Question 13: Which one of the following can be handled by a gate way?
1.    Protocol conversion
2.    Packet resizing
3.    Data encapsulation
4.    Both 1 and 2
Answer: 1

For Basic Engineering and Sciences:
Question 14: Which one of the following phenomena does not affect the direction of wave light?
1.    Dispersion
2.    Diffraction
3.    Polarisation
4.    Refraction
Answer: 4

Question 15: Which one of the following is useful in traversing a given graph by breadth first search?
1.    Stack
2.    Set
3.    List
4.    Queue
Answer: 4

Question 16: Which one of the following is not a form of memory?
1.    Instruction cache
2.    Instruction register
3.    Instruction opcode
4.    Translation lookaside buffer
Answer: 3

For Electronics and Communication Engineering:
Question 17: The dissipation at the collector is in the quiescent state and increases with the excitation in the case of a..?
1.    Class A series fed amplifier
2.    Class A transistor coupled amplifier
3.    Class AB amplifier
4.    Class B amplifier
Answer: 4

Question 18: A system has the transfer function (1–s)/(1+s).It is a….?
1.    non-minimum phase system
2.    minimum phase system
3.    low pass system
4.    second order system
Answer: 1
Question 19: PAM signals can be demodulated by using a…..?
1.    Low pass filter alone
2.    a Schmitt trigger followed by LPF
3.    a differentiator followed by LPF
4.    a clipper circuit followed by LPF
Answer: 4

Question 20: While forming Routh’s array, the situation of arow of zeros indicates that the system…….?
1.    has symmetrically located roots
2.    is not sensitive to variations in gain
3.    is stable
4.    is unstable
Answer: 4





Note: For more details, you may visit Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Graduate Degree Jobs
10th/12th Pass Jobs Employment News
Rozgar Career India Rojgar Express
Rojgar Samachar Latest Railway Jobs
Written Exam Tips Career Management Tips
Bank Exam Preparation Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment