KPSC Previous Year Question Model Sample Papers with Answers Download

KPSC Previous Year Question Papers

Dear applicants, you can download KPSC Previous Year Question Papers from this web page if you are going to be a
part of Preliminary/ Main exam & are preparing for this exam. Previous year question papers of KPSC are very vital article for best preparation. Every year, Lots of job seekers wrote in examination to get job in Karnataka Public Service Commission. It helps in so many ways to get success in Preliminary/ Main examination. So, if you are preparing for Preliminary/ Main examination then you need to prepare with the assist of previous year papers of KPSC in order to obtain a well knowledge of questions and for that you are required download it from official website of Karnataka Public Service Commission that is kpsc.kar.nic.in.

Applicants are advised to download KPSC Exam Previous Year Papers and get an idea of the pattern of Preliminary/ Main examination, types of question, time management & other in order to big score in examination of KPSC. Various job grabbers have applied for KPSC job notification successfully. Applied job grabbers must good prepare to join Karnataka Public Service Commission. Therefore, job grabbers should start their preparation via syllabus and exam pattern of KPSC. Capable aspirants may take assist from some connected books.

Suitable applicants must visit questions of KPSC previous year Papers with answer once from this web page by which aspirants may take help to know best knowledge of questions which will arrive in the upcoming years. To get current details about Preliminary/ Main exam Previous Year Papers with Solutions they may open jobsalerthub on regular basis without any hesitation.

kpsc.kar.nic.in Previous Year Question Paper Short Details

Name of the Organization
Karnataka Public Service Commission
Page Include Information about 
KPSC Previous Year Question Papers
Name Of the Exam 
Prelims/ Main exam
Official Website 
kpsc.kar.nic.in

kpsc.kar.nic.in Previous Year Question Paper Overview

Some important question from Previous Year Paper for your help -
1) The smallest state in the world
(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba
Answer. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Answer. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?
(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Answer. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Answer. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?
(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Answer. D

6) The Chairman of Constitution review committee:
(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Answer. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:
(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Answer. C

8) What is B.O.D?
(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Answer. A

9) Meenamatha disease is related with
(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Answer. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.
(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%
Answer. B

11) IMF/World Bank was formed in
(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945
Answer. D

12) 'World AIDS Day':
(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th
Answer. C

13) Erethrean Sea is:
(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea
Answer. C

14) Temporary hardness of water is due to ------
(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate
Answer. D

15) EEG is used to study the function of:
(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve
Answer. C





Note: for any other news, you should check the Official website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Graduate Degree Jobs
10th/12th Pass Jobs Employment News
Rozgar Career India Rojgar Express
Rojgar Samachar Latest Railway Jobs
Written Exam Tips Career Management Tips
Bank Exam Preparation Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment