IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper PDF Download

IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper

Welcome to all job grabbers who have applied for specialist officer exam notice which is published by Institute of
Banking Personnel Selection. Time to time Institute of Banking Personnel Selection announces recruitment advertisement to appoint capable & educated applicants in their department on vacant position. For the same purpose a fresh advertisement was issued some time ago. Now all applied applicants are looking for IBPS specialist officer Previous Year Question Papers to get well knowledge regarding this exam paper. 

To beat whole section of specialist officer examination your preparation should be more ordinary which is possible if you will download solved papers of IBPS specialist officer. Specialist officer exam is just some days away from now. Job contenders who are eagerly waiting to present in this examination they must get specialist officer Previous Year Question Papers with solution through this web page. We are telling that capable & talented job contenders may cover good marks in this examination by the aid of specialist officer Previous Year Question Papers.

Applied aspirants can easily download specialist officer sample paper in PDF format from here/ main website of Institute of Banking Personnel Selection that is ibps.in. From this web page, appearing job contenders will be eligible to grab the Previous Year Questions Answers of specialist officer after reading this page totally.

ibps.in Previous Year Question Papers Short Details

Organization Name
Institute of Banking Personnel Selection (IBPS)
Name of the Exam
specialist officer
Info on this page
IBPS Specialist Officer Previous Year Question Papers
Official Website
ibps.in

Download ibps.in Previous Year Question Papers

Please Have a Look at -

Question1. To move forward through the tabs
A. CTRL+TAB
B. CTRL+SHIFT+TAB
C .SHIFT+TAB
D. None of these
Answer -A

Question 2- If PRIVATE is coded as 1234567 and RISK is coded as 2398, how is RIVETS coded?
A. 232679
B. 243769
C. 234769
D. 234976

Question 3- A person allows discount of 20% on the already discounted MP. What is the initial discount given if he totally gains 20% and MP is double the CP?
A. 25%
B. 20%
C .Data inadequate
D. none
Answer - A

Question 4- If a group of 24 men working 8 hrs a day can complete building a wall in 12 days then in how many days 16 men working 6 hrs a day can complete 3 such walls?
A. 24
B. 48
C. 72
D. none
Answer - B

Question 5- The average of 13 papers is 40. The average of the first 7 papers is 42 and of the last seven papers are 35. Find the marks obtained in the 7th paper?
A. 23
B. 38
C. 19
D. None of these
Answer - C

Question 6- In a mixture of 40 liters, the ratio of milk and water is 4:1. How much water much be added to this mixture so that the ratio of milk and water becomes 2:3
A. 20 liters
B. 32 liters
C. 40 liters
D. 30 liters
Answer - C

Question 7- In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. Eight bytes
B. Eight characters
C. eight bits
D. Eight kilobytes
Answer - C

Question 8- ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
A. A process
B. Information
C. Software
D. Storage
Answer -B

Question 9- All of the following is examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. Viruses
B. Identity theft.
C. Hackers
D. Spam
Answer – D

Question 10- Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is?
A. Transmitter
B. Diodes
C. HHL
D. DSL
Answer - D




Note: for more info, suitable candidates are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Graduate Degree Jobs
10th/12th Pass Jobs Employment News
Rozgar Career India Rojgar Express
Rojgar Samachar Latest Railway Jobs
Written Exam Tips Career Management Tips
Bank Exam Preparation Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment