Delhi Police Previous Year Question Papers Constable, SI with Answers

Delhi Police Previous Year Question Papers

Applicants if you have applied for Delhi Police Constable/ SI exam notification, then you are required to download Delhi
Police previous year question papers from here for preparation well. We are telling that Delhi Police previous year question papers will very useful for preparation of Constable/ SI examination so you are required to visit it once. Every year lots of job grabbers wrote in Constable/ SI exam to be a part of Delhi Police. Previous year question papers of Delhi Police helps in so many ways to grab high marks in this examination. So, if you are preparing for examination of Constable/ SI then you should prepare through previous year papers in order to get a well knowledge of questions and for that you will have to get Constable/ SI question papers from official website of Delhi Police that is www.delhipolice.nic.in.

Applicants are suggested to obtain Constable/ SI Exam previous question papers and grab an idea regarding exam pattern, types of question, time management & other in order to score good in this examination. Various job seekers have applied for this recruitment form successfully. Eligible applicants are required to best prepare to receive job in this reputed organization on applied position. So, start their preparation for examination of Constable/ SI through Constable/ SI Syllabus and Exam Pattern. Exam pattern is available here for so read this article completely.

Eligible job aspirants may check the questions of the Constable/ SI previous year paper with Answers by which you can get well knowledge about questions that will arrive in the future years. To grab latest updates regarding Constable/ SI exam previous papers candidates may check jobsalerthub site time to time without any problem.

www.delhipolice.nic.in Previous Year Question Paper Short Details

Name of the Organization
Delhi Police
Page Include Information about 
Delhi Police Previous Year Question Papers
Name Of the Post 
Constable/ SI
Date of Exam 
Available soon

Steps to Download the www.delhipolice.nic.in Previous Year Papers

Question 1. ‘India Today’ is—
A. A staggering mass of problems
B. Former British India minus Pakistan and Bangladesh
C. A News magazine mainly devoted to current affairs
D. The Union of India, a member of United Nations
Answer: C

Question 2. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
A. 15  
B. 16
C. 18  
D. 25
Answer: B

Question 3. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
A. 30%        
B. 70%
C. 100%       
D. 250%
Answer: B

Question 4. The book ‘It was Five Past Midnight’ is on—
A. Bhuj Earthquake
B. Orissa Floods
C. Andhra Cyclone
D. Bhopal Gas Tragedy
Answer: D

Question 5. By selling a product with 20% profit, how much profit was earned?
I. The difference between cost and selling price is Rs. 40.
II. The selling price is 120 percent of the cost price.
A. I alone sufficient while II alone not sufficient to answer
B. II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C. Either I or II alone sufficient to answer
D. Both I and II are not sufficient to answer
E. Both I and II are necessary to answer
Answer: A

Question 6. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
A. 6.25         
B. 6.5
C. 6.75         
D. 7
Answer: A

Question 7. Which one of the following personalities is known as ‘Grand Old Man of India’ ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Dadabhai Naoroji
C. Motilal Nehru
D. Lala Lajpat Rai
Answer: B

Question 8. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?
A. Rs. 4991   
B. Rs. 5991
C. Rs. 6001
D. Rs. 6991
Answer: A

Question 9. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
A. 39, 30      
B. 41, 32
C. 42, 33      
D. 43, 34
Answer: C
Question 10. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples
Answer: D

Delhi Police Constable Exam Pattern:
Sr. NO
Type of the Exam
Subjects
Total Questions
Marks
Exam Duration
 1.
Objective Type
General Knowledge
50
 50
 1 1/2 Hrs
2.
Numerical Ability
15
 15
3.
Reasoning
35
 35
Total
100
100
Delhi Police Male & Female Constable Model Papers | Exam Sample Papers:












Note: for any other details, you need to check the Official website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Graduate Degree Jobs
10th/12th Pass Jobs Employment News
Rozgar Career India Rojgar Express
Rojgar Samachar Latest Railway Jobs
Written Exam Tips Career Management Tips
Bank Exam Preparation Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment