SSC JE Previous Year Question Papers with Answers PDF Download Now

SSC JE Previous Year Question Papers

Dear applicants, you may download SSC JE Previous Year Question Papers from this web page if you are going to
 be a part of junior engineer exam & are preparing for this examination. Previous year question papers of SSC JE are very important article for well preparation. Every year, lots of candidates wrote in examination to get job in Staff Selection Commission’s. It helps in so many ways to crack JE examination. Therefore, if you are preparing for this examination then you are required to prepare with the help of previous year papers of SSC JE in order to get a well knowledge of questions and for that you should download it from official website of Staff Selection Commission’s that is ssc.nic.in.

Job contenders are advised to download junior engineer Exam Previous Year Papers and obtain an idea of the pattern of examination, types of question, time management & other in order to score high in examination of SSC JE. Various candidates have applied for SSC JE exam notification successfully. Applied applicants should good prepare to join Staff Selection Commission’s on available position. Therefore, applicants must start their preparation via Syllabus and Exam Pattern. Applicants may take help from some connected books.

Eligible candidates should visit questions of SSC JE previous year Papers with answer once from here by which candidates can take aid to know best knowable of questions which will arrive in the upcoming years. To grab latest details about junior engineer exam Previous Year Papers with Solutions they can open jobsalerthub on regular basis without any tension.

ssc.nic.in Previous Year Question Paper Short Details

Name of the Organization
Staff Selection Commission’s
Page Include Information about 
SSC JE Previous Year Question Papers
Name Of the Exam 
Junior Engineer
Date of Exam 
Available soon

ssc.nic.in Previous Year Question Paper Overview

Question 1. The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is
1. straight line
2. involute
3. centroid
4. spiral
Answer: 3

Question 2. The friction experienced by a body, when in motion, is known as
1. rolling friction
2. dynamic friction
3. limiting friction
4. static friction
Answer: 2

Question 3. A cycle consisting of one constant pressure, one constant volume and two isentropic processes is known as
1. Carnot cycle
2. Stirling cycle
3. Otto cycle
4. Diesel cycle
Answer: 4

Question 4. The efficiency and work ratio of a simple gas turbine cycle are
1. low
2. very low
3. high
4. very high
Answer: 2

Question 5. The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is
1. Ramanujam
2. Rina Panigrahi
3. Raja Ramanna
4. Shakunthala Devi
Answer: D

Question 6. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
1. Volleyball
2. Tennis
3. Football
4. Hockey
Answer: 4

Question 7. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?
1. 71 years
2. 72 years
3. 74 years
4. 77 years
Answer: 1

Question 8. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?
1. 2/13
2. 13/40
3. Data inadequate
4. None of these
Answer: 3

Question 9. 2, 5, 9, ?, 20, 27
1. 14
2. 16
3. 18
4. 24
Answer: 1

Question 10. 2, 3, 3, 5, 10, 13, ?, 43, 172, 177
1. 23
2. 38
3. 39
4. 40
Answer: 3





Note: for any other info, you should check the Official website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Graduate Degree Jobs
10th/12th Pass Jobs Employment News
Rozgar Career India Rojgar Express
Rojgar Samachar Latest Railway Jobs
Written Exam Tips Career Management Tips
Bank Exam Preparation Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment